• Wonen
  • 2 oktober 2023

Knarrenhof Marum gaat Meerborg heten

Sinds 2020 praten we over een Knarrenhof in Marum. Waar dit in eerste instantie een woonvorm voor 65-plussers was heeft dit plan zich ontwikkeld tot een meergeneratiehof, zeg maar van 19 tot 109. Het hofje in Marum heeft intussen ook een naam, vanuit de leden is de “Meerborg” naar voren gekomen.

De stichting Knarrenhof bestaat ruim 12 jaar en een groot aantal hofjes is al ontwikkeld of zijn in ontwikkeling (zie www.knarrenhof.nl). De laatste tijd is er een verschuiving van alleen ouderen naar een woonvorm voor jongeren en ouderen, koop en huur en mensen met een beperking enz. Maar dan wel gelijkgestemden, mensen die elkaar kennen, elkaar groeten, samen dingen doen en als het nodig is omzien naar elkaar. Met levensloop bestendige woningen, een gezamenlijke tuin, een gemeenschappelijke ruimte. Meedoen is naar eigen inzicht, er is geen moeten. Voor de kopers en de huurders zijn inmiddels separate trajecten gestart.

Jannie (60) die nu nog in een dorp ten noorden van Groningen woont, zou graag naar Marum verhuizen. “Wonen in een kleine gemeenschap waar mensen verbinding hebben met elkaar, dat is mijn woondroom. Zoals het vroeger was in veel dorpen en gemeenschappen, maar dan in een meer hedendaags jasje. Zelfstandig, en toch samen. Met een Hofhuis waar samen gekookt en gegeten kan worden, waar je met elkaar in gesprek raakt, een tuin waar je kunt genieten van het groen. Niets moet, veel mag, vanuit de noaberschap gedachte. Hof Meerborg in Marum is zo’n plek. Met voorzieningen en winkels om de hoek, openbaar vervoer en goed bereikbaar via de A7. De ideale plek om mijn woondroom te verwezenlijken!’

Bent U benieuwd?

11 oktober vanaf 19.00 uur is de bibliotheek in Marum geopend voor een informatieavond. Om 19.30 starten we met bijpraten over de plannen en de stand van zaken. Na de pauze kunt u alle vragen stellen die u heeft. Ook over de Kleine Huisjes die er komen, over kopen of over huren.

Voor mensen die nog niet ingeschreven staan bij Knarrenhof is dit een mooie kans om meer informatie te krijgen. Naast algemene informatie is er ook voldoende tijd voor een persoonlijk gesprek.

Bibliotheek Marum “de Hazelaar”, Wendsteinweg 57 inloop vanaf 19.00 uur en start 19.30 uur .

Vooraf, tussen 18.00 uur en 19.00 uur zijn mensen van Knarrenhof aanwezig op de beoogde bouwlocatie: basisschool ‘de Bron’, aan de Wendtsteinweg. Daar kunt u een indruk van het terrein krijgen en vragen stellen.

Wilt u zich opgeven van tevoren? Dat kan door te mailen naar marum@knarrenhof.nl