• Ongebruikt
  • 3 februari 2024

Plannen voor nieuwbouw op het terrein van de voormalige timmerfabriek.

Na een eerste voorstel in 2018 komt de eigenaar van het terrein dan toch met een mooi uitgewerkt plan dat blijkbaar de toets der kritiek van de gemeente heeft doorstaan, gezien de aanwezigheid van diverse betrokken ambtenaren die niet aarzelden om samen met de projectontwikkelaar de massaal toegestroomde Marumers van informatie te voorzien op de inloopavonden, 21 november 2023 en 9 januari 2024 .

Op de bijgaande afbeelding is een proefverkaveling te zien, een eerste indeling waarin heel duidelijk is te zien dat de gemeente hecht aan een evenredige verdeling in huur en koop, in groter en kleiner, voor jonger en ouder, voor de gevulde en de smallere beurs. Hoe het uiteindelijk uit gaat pakken, en hoe betaalbaar de woningen worden weten we nu nog niet, want heel duidelijk is ook het woord ‘concept’ te lezen, maar Marumer Belang kan hier wel blij van worden!

Ondertussen is het project aan de gemeente voorgelegd en kan het bestemmingsplan worden aangepast. Het duurt dan nog wel even voor één en ander gerealiseerd gaat worden, want er is een saneringsopdracht, aldus de eigenaar. Het gaat hier om het eerste stuk van de Pierswijk. Oud-personeelsleden van de timmerfabriek gniffelden een beetje bij deze opmerking, want zij vermoeden toch wat meer verontreiniging her en der. We wachten af.

Voor de bewoners van de Alberdaheerd is het project goed nieuws. In de plannen is namelijk een weg opgenomen die hun wijk een tweede ontsluitingsweg geeft, en dat geeft denken we een veilig gevoel!