• Wonen
  • 17 juni 2022

De Alberdaheerd II volop in ontwikkeling!

Af en aan rijden de busjes van de bouwbedrijven die een bont palet van huizen doen verrijzen. Zo nu en dan loopt het helemaal vast, zeker als een grote vrachtwagencombinatie bouwmaterialen komt afleveren en de draai wat al te krap wordt door de soms wat slordig geparkeerde voertuigen. De eerste gezinnen hebben al een plek gevonden in een fris ingericht huis, anderen bivakkeren in een stacaravan of anderszins en moeten nog even wachten tot ze over kunnen.

                                          

Marumer Belang heeft vooral interesse voor twee terreinen waar tot nu toe geen activiteit viel waar te nemen. Allereerst het braakliggende stuk grond, redelijk centraal gelegen, waarvoor de gemeente Westerkwartier nog een projectontwikkelaar moest zien te vinden, en waar half Marum, zeker het jeugdige deel met spanning naar uitkeek. We waren dan ook blij verrast dat de kavels nu in de markt worden gezet, al hebben we wel onze twijfels of hier gebouwd gaat worden voor de iets smallere beurs!  Details vindt u via de onderstaande link op de speciale website gewijd aan de Alberdaheerd II,

Klik hier voor meer informatie .

                                      

Aan het eind van Alberdaheerd II ligt als afscheiding met het zonnepark daar weer achter een redelijk groot terrein te wachten op ontwikkeling tot ‘mogelijkheid tot recreatieve beleving’. De bedoeling is dat de gemeente tegen de tijd dat de wijk verder woonrijp gemaakt wordt samen met omwonenden plannen maakt voor de invulling van het gebied. Gedacht wordt aan een parkachtige infrastructuur met wandelpaden, misschien een speeltuintje of ruimte voor sportieve activiteiten. Marumer Belang heeft al kenbaar gemaakt daar ook in mee te willen denken, aangezien inwoners van Marum die ideeën bij de gemeente neerleggen (in het recente verleden werden genoemd een dierenweide, een hondenuitlaatplaats, een skatebaan) naar ons worden verwezen. De verwachting is dat dit eind 2023 gaat spelen.