• Cultuur
  • 28 september 2021

Stichting PodiuM voor theater, kunst en cultuur in het Westerkwartier!

Op 3 september 2021 is in Marum stichting PodiuM opgericht. Stichting PodiuM wil een groter draagvlak creëren voor theater, kunst en cultuur in het Westerkwartier. Het driekoppige bestuur bestaande uit Melanie Mijnheer, Ralf Buiter en Johan-Bert Boonstra zal het doel van de stichting waarborgen.

Trimunt

In 2023 gaat stichting PodiuM een openluchtvoorstelling organiseren, gebaseerd op de fusillade van 16 onschuldigen op 3 mei 1943. 80 jaar na dato zal dit verhaal op exact dezelfde plek verteld worden door middel van een voorstelling. Om de slachtoffers te herdenken, om niet te vergeten, om mensen aan het denken te zetten over vooroordelen en vrijheid. Gesprekken met nabestaanden en verschillende instanties hebben plaats gevonden. Inmiddels is Nico van der Wijk gestart met het schrijven van het script.

Theater workshops

In februari 2022 biedt stichting PodiuM theater workshops aan in Marum. In vier workshops maak je kennis met de beginselen van theater en werk je toe naar een presentatie!

Wel of geen ervaring maakt niet uit! Er zijn workshops voor alle leeftijden: 9-12 jaar, 13 -18 jaar & volwassenen. Kijk voor meer informatie op de website:

Zien we jou in februari?