• Cultuur
  • 8 augustus 2022

Openluchtvoorstelling ‘16’ gaat door!

 

De openluchtvoorstelling ’16’ gaat door! Op 3 mei 2023 gaat de voorstelling in première. In dezelfde week zal de voorstelling nog minimaal 5 keer gespeeld worden.

De openluchtvoorstelling gaat over de moord op 16 jongens en mannen uit buurtschap De Haar op 3 mei 1943. De moord werd uitgevoerd door de Duitse bezetter om de Meistaking met harde hand neer te slaan. Vanzelfsprekend heeft deze gebeurtenis diepe indruk gemaakt op de bevolking en is de invloed van het drama nog steeds tastbaar aanwezig in vele families.

De gebeurtenis heeft plaatsgevonden op de radarstelling Löwe op Trimunt. Om dit te herdenken is daar een monument geplaatst met de 16 namen omringd door 16 bomen. De openluchtvoorstelling zal naast het monument, exact op de plaats van de moord worden gespeeld, precies 80 jaar later.

 

 

Met het organiseren van een dergelijke voorstelling worden er veel kosten gemaakt. Met de huidige toezeggingen van instanties en overheden is 85% van de begroting gedekt. Hierdoor heeft de organisatie er voldoende vertrouwen in dat er een sluitende begroting gemaakt kan worden. De komende tijd gaan wenog wel op zoek naar de resterende € 25.000. Ideeën om dit resterende percentage bijeen te brengen zijn van harte welkom!

We gaan nu de organisatie opzetten zodat de voorstelling goed en waardig opgevoerd kan worden. We zijn op zoek naar een communicatie-medewerker, productieleider, repetitieruimte, etc. en vrijwilligers voor decoropbouw en vele andere taken. Om acteurs te vinden, houden we audities op 8 oktober. Wil je ook meedoen? Je kan je binnenkort opgeven!

Wil je een bericht ontvangen zodra de audities gehouden worden of zodra de kaartverkoop begint? Schrijf je in op de nieuwsbrief op www.stichting-podium.nl.