• Voorzieningen
  • 21 september 2021

Update bouwactiviteiten!

En dan is de vakantie voor de meeste mensen weer voorbij en komen we weer in het dagelijkse ritme. Zo langzamerhand vullen we onze agenda’s weer met (onder andere) sportieve, sociale en maatschappelijke afspraken.

Ook Marumer Belang is alweer volop in beweging. Lopende zaken zijn weer opgepakt maar ook nieuwe zaken bieden zich aan vanuit verschillende hoeken.

Op een mooie dinsdagochtend zijn we op de fiets gestapt en hebben een rondje gemaakt langs de bouwwerkzaamheden die we nauwlettend in de gaten houden om onze lezers zo af en toe een update te kunnen geven.

Als eerste fietsten we door de nieuwbouwwijk Alberdaheerd 2 waar de verschillende stijlen woningen de grond uitrijzen. Hier en daar een praatje met een aannemer of een (toekomstige) bewoner van het plan. Hieronder een paar foto’s voor een impressie.

Daarna fietsten we door naar de bouwplaats middenin het centrum tegenover de Kruidvat. Hier staan de betonauto’s al draaiend in de rij te wachten totdat ze hun lading kunnen lossen. Deze wordt met een grote kraan onder begeleiding van de experts op de juiste plekken gestort.

Een klein stukje verder zien we alweer een grote kraan aan het werk. Bij de Hoorn zien we aan de buitenkant niet veel activiteit maar aan de verschillende werkbusjes om het gebouw heen kun je wel uitmaken dat er binnenin het gebouw hard wordt gewerkt.

Als laatste komen we aan bij ons sportcomplex. Hier wordt niet alleen aan het IKC gewerkt maar ook het nieuwe kunstgrasveld krijgt steeds meer vorm. Net even na de hardwerkende vrijwilligers, die zich bezighouden met het onderhoud van de voetbalvelden en bijbehorende gebouwen, zien we de vrolijke linten aan het hek hangen waar de nieuwe school komt. Op de linten staan wensen vanuit de groepen van de scholen voor alle kinderen van Marum. De palen zitten allemaal in de grond en vanuit daar wordt nu verder gewerkt aan een goede basis voor de toekomst van de kinderen die straks van dit gebouw gebruik gaan maken.

Wat een activiteiten in ons mooie dorp!