• Voorzieningen
  • 4 december 2018

Integraal Kind Centrum(IKC) wordt gebouwd op trainingsveld

Het Integraal Kind Centrum (IKC) in Marum wordt gebouwd op het trainingsveld van de voetbalclub in Marum. Dat heeft de gemeenteraad van Marum maandagavond besloten. De bouw van het IKC stond al jarenlang bovenaan het wensenlijstje van de gemeente Marum.

De basisscholen De Bron en de Springplank, de bibliotheek, de kinderopvang en het consultatiebureau krijgen onderdak in het nieuwe gebouw

Evenemententerrein

Aanvankelijk koos de gemeenteraad van Marum voor het zogeheten evenemententerrein dat eveneens op sportpark De Holten ligt. Maar bij omwonenden van deze locatie bestonden zorgen over de verkeersveiligheid.

De gemeente schakelde daarop een verkeerskundig bureau in dat de locatie evenemententerrein nog eens tegen het licht hield en ook andere plekken op sportpark De Holten onderzocht op geschiktheid. Uit het onderzoek bleek dat het trainingsveld de beste optie was.

Voordelen

Projectmanager Hans de Graaf van Marum over de voordelen van het trainingsveld: ‘Deze plek heeft de beste ontsluiting voor het verkeer naar de Hoornweg, er kan dichtbij geparkeerd worden en het ligt het verst van de omliggende woningen.’

De voetbalclub, de korfbalclub en de gebruikers van volkstuinen nabij het sportpark hebben ingestemd met de bouw van het IKC op het trainingsveld. Projectmanager De Graaf hoopt dat het gebouw er over twee jaar kan staan.