• Voorzieningen
  • 23 juni 2023

Het begint hier al op het Groninger Forum te lijken!

Het gebouw is nog niet eens officieel geopend, maar nu al lijkt het er op dat we een nieuwe publiekstrekker hebben in het centrum! In de Plint, want daar hebben we het over, is sinds 12 juni de bibliotheek open, en ook al lopen werklui af en aan en is de Schans nog niet eens verhuisd van het Marheem naar de Wendtsteinweg, de Marumers hebben de weg naar binnen al gevonden. “We hebben sinds vorige week al vier nieuwe leden mogen inschrijven”, vertelt medewerker Ietje, “en als we in het oude pand soms dertig bezoekers op een dag hadden hebben we er bijna evenveel tegelijkertijd!”.

We hebben het met eigen ogen kunnen aanschouwen; Op donderdagochtend was er een klas van de basisschool. De kinderen voelden zich overduidelijk al snel volkomen thuis, en de juf kon twee volle tassen met boeken die de kinderen hadden uitgezocht meesjouwen. Maar de leukste verrassing was dat er ’s middags groepjes meiden van middelbare schoolleeftijd zaten te werken!

Als het Taalhuis na de vakantie weer volop draait, Sociaal werk de Schans is ingehuisd en de Huiskamer helemaal is ingericht kunnen we zeer waarschijnlijk met recht zeggen dat de Plint een aanwinst is voor Marum! Hoewel, de Plint, op dit moment is er een actie om een mooie nieuwe naam te verzinnen. Loop even binnen om mee te denken of geef je vondst door via naamgevingdeplint@westerkwartier.nl! De nieuwe naam wordt tijdens de feestelijke opening op 15 juli onthuld.