• Voorzieningen
  • 19 juni 2021

De kogel is door de kerk!

Oplettende Marumers zagen de afgelopen dagen activiteit in het oude pand van de Lidl. Zou het dan toch….?

Vrijdagavond is inderdaad duidelijk geworden dat de Hema in september een groot deel van het winkelpand in gebruik gaat nemen.

Even terug in de tijd. Het leek er op dat de Hema uit het dorp zou verdwijnen toen er gedoe ontstond rond het huurcontract van het pand aan ons eigen kleine winkelboulevard. Een nieuw contract kwam er toch, maar de ambitie van Annita en Tessa van der Velde om de zaken groter aan te pakken werd er niet minder door. Voor een uitbreiding van het assortiment (het gebak!) waren meer vierkante meters nodig, en de dames hadden alle bemoedigende adviezen van de inwoners van Marum (en van veel anderen nemen we aan) niet nodig om zich te realiseren dat er een unieke kans was in de vorm van het pand waar de Lidl tot voor enkele jaren geleden gevestigd was.

Corona gooide nog even roet in het eten, maar nu is dan toch het pand aangekocht. In vergelijking tot de huidige winkel is er straks 150 vierkante meter meer ruimte om het in te richten volgens het nieuwste HEMA- concept, en er is zelfs nog 300 vierkante meter winkeloppervlak beschikbaar voor een enthousiaste ondernemer die het winkelbestand in het centrum van Marum kan aanvullen!

We twijfelen er niet aan dat de ondernemende dames tegen september de publiciteit zullen zoeken om te laten zien wat de vernieuwde HEMA te bieden heeft; Voor ons staat vast dat een dorp met een dergelijke zaak aantrekkelijker is voor het winkelend publiek dan een dorp zonder en we hopen dat heel (ondernemend) Marum er de vruchten van kan plukken!