• Sociaal
  • 27 mei 2020

Vragenlijst ‘Kansen voor duurzame recreatie en toerisme in de 1,5 meter samenleving’

De gemeente Westerkwartier verzocht ons het onderstaande onder de aandacht te brengen. We voldoen graag aan dat verzoek!

 

Door de corona crisis zijn er in de samenleving diverse uitdagingen. Een daarvan ligt binnen  recreatie en toerisme. Het voorseizoen is ‘in het water’ gevallen. Hoe kunnen we het zomerseizoen op een goede manier invullen?

De gedachte is om een bestaande, wellicht nieuwe stroom gasten uit te nodigen, namelijk onze eigen inwoners van de gemeente Westerkwartier en inwoners uit de directe omgeving. Het landelijk beleid is inmiddels aangepast en de verwachting is dat vanaf 1 juni meer mogelijkheden komen voor ondernemers.

Is de tijd rijp om zich als branche, recreatie bedrijven, logies-verstrekkers horeca,  verenigingsleven, detailhandel, landbouw en productie bedrijven te verenigen en onze eigen inwoners en daarmee ook onszelf al voornaamste gast te gaan zien voor de komende zomer?

Wellicht is het mogelijk om (met gepaste afstand) toch in eigen regio te kunnen genieten. Door kennis van de eigen omgeving te vergroten zal de trots op de eigen gemeente groter worden. Tenslotte zijn wij zelf de gastheer/gastvrouw voor (toekomstige) bezoekers van het gebied.

Deze vragenlijst is gericht aan een ieder die in het Westerkwartier woont, werkt en leeft zoals bewoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties en natuurbeheerders

De peiling wordt uitgezet via bestaande kanalen als OVTW, dorpsbelangen, Middag Humsterland, detailhandel, sportclubs en via mediakanalen. Door deze vragenlijst in te vullen lever jij een bijdrage aan de thuisblijfvakantie in het Westerkwartier! Ben je geïnteresseerd geraakt? Wil je meedenken? Of op de hoogte gehouden worden? Laat dan je gegevens achter zodat we je op de hoogte kunnen houden. De enquête anoniem invullen mag natuurlijk ook.

Deze enquête is een aanvulling op de impactanalyse die vorige week in opdracht van de provincie Groningen is uitgevoerd. Dit is een initiatief van o.a. de gemeente Westerkwartier, Ondernemersvereniging Toeristisch Westerkwartier, project Onderwegens van guster noar mörgen en andere toeristische ondernemers. Alleen samen krijgen we Corona onder controle. Daarom vragen we u mee te denken en bijgaande vragenlijst in te vullen. Dit kan tot en met maandag 1 juni.