• Marumer Belang
  • 10 september 2022

We zijn weer los!

Nauwelijks bekomen van de vakantie en de warme zomer maken we een rondje langs de velden. Letterlijk, want we beginnen onze inspectie op het sportpark De Holten waar immers het IKC de deuren opende (De gebruikers spreken zelf liever van het KC, het kind centrum).

                                

Het schooljaar begon feestelijk, de kinderen werden ontvangen met muziek en de rode loper. Als we een ons bekende luizenmoeder mogen geloven hebben de kinderen het er goed naar de zin, al voelt het nog wat onwennig. Dat geldt ook voor de kinderopvang (Nu nog het Zonnetje geheten), zij kunnen de toestroom door personeelsgebrek niet aan en hebben een wachtlijst! De avondgebruikers van het sportcomplex kunnen meemaken dat er tot laat nog gewerkt wordt om alles qua inrichting op de plaats te krijgen. Ouders verzamelen stekjes van planten om het geheel groener te maken. De bereikbaarheid laat voor een ieder te wensen over, want de bestrating is nog lang niet op orde. Ook het nieuwe fietspad langs de volkstuintjes is nog niet klaar. Zo te horen zijn er geen grote problemen rondom aankomst en vertrek van de kinderen. Marumer Belang kijkt reikhalzend uit naar de opening op 21 september!

                                   

We lopen vanaf De Holten richting centrum en passeren de nieuwe Hoorn. In ons regelmatig overleg met de locatiemanager mochten we al vernemen dat bewoners en personeel zeer tevreden zijn over het nieuwe gebouw; Wel moet de organisatie nog meer vaste vorm krijgen. Zo duurde het even voor we een vergaderplekje hadden gevonden! Een en ander is afhankelijk van de sloop van het oude gebouw, en daar wordt voortvarend aan gewerkt, dat laten de betreffende foto’s duidelijk zien. Ondertussen wordt er al nagedacht over de verdere invulling van de omgeving van De Hoorn. Je zou dan kunnen denken aan een mooie wandelroute met voldoende mogelijkheid om even te gaan zitten, een plek om kleine optredens te laten plaatsvinden, zoiets.

               

Aangekomen in het centrum zien we het nieuwe appartementengebouw waar op de begane grond onder meer de bibliotheek en sociaal werk De Schans gevestigd gaan worden. Erboven zien we langzamerhand de huurders de appartementen betrekken, beneden is het nog erg leeg. We begrijpen dat er vertraging is opgelopen in de aanbesteding van aannemers om het werk verder op te pakken. In ieder geval zijn hier het buitenmeubilair en de bestrating al dik in orde! We zijn benieuwd hoe we dit gebouw met de werknaam De Plint gaan noemen!