• Zorg
  • 15 februari 2022

Interview huisarts Jeroen Boetje

In ons laatst verschenen Marumer Belang Magazine stonden verschillende interviews waaronder 1 met huisarts Jeroen Boetje. Hieronder kunt het volledige interview met hem lezen.

Jeroen Boetje nam in januari 2021 huisartsenpraktijk van dr. Geerdink over. We legden hem 3 vragen voor.

Hoe kijk je terug op je eerste jaar als zelfstandig huisarts?

Een eigen huisartsenpraktijk in een dorp als Marum was een droom die voor mij uit kwam. Na 4 jaar prettig werken bij dr. Geerdink, kon ik in januari 2021 de praktijk overnemen. Hiermee kwam ook een eind aan jaren een huisartsenpraktijk in het Witte Huus. In maart is de praktijk namelijk verhuisd naar het voormalig Groene Kruis gebouw. Ondanks deze veranderingen, is het team gelukkig grotendeels hetzelfde gebleven, met als versterking dr. Kampen. Ook voor patiënten is dit fijn dat ze vertrouwde gezichten zullen blijven zien. De huisartsenpraktijk in het voormalige Groene Kruisgebouw bevalt ons als team ontzettend goed. Het eerste jaar is dan ook omgevlogen en vol energie gaan we in 2022 verder met verlenen van goede, toegankelijke huisartsenzorg.  Dat doen we in goede samenwerking met de andere huisartsen, dat hebben veel oudere Marumers al kunnen ondervinden tijdens de vaccinatieperiode vorig jaar.

Wat is je indruk van ‘de Marumer’, als die al bestaat?

Zelf ben ik geboren in het Westerkwartier, Grijpskerk, en de mensen uit regio Marum zijn uit hetzelfde hout gesneden, hardwerkend, gemoedelijk en vooral nuchter. De bevolking is mix van generaties ‘Marumers’ en ook een nieuwe generatie jonge gezinnen die uit de stad naar Marum verhuizen voor meer ruimte en rust. Deze combinatie houdt het dorp levendig en groeiend. 

Welke ontwikkelingen gaan zich in het komend jaar voordoen denk je? We hebben het dan over ontwikkelingen in de zorg(voorzieningen) in Marum.

De komende jaren zal het zorgverlenerslandschap blijven ontwikkelen. Er wordt steeds meer ingezet op digitaliseren, maar ik blijf het ook belangrijk vinden om toegankelijke en laagdrempelige zorg te blijven bieden in het dorp. Daarnaast wordt er de komende tijd hopelijk meer ingezet op preventieve zorg, zowel voor jong als oud. Meer aandacht voor een gezonde leefstijl zoals gezonde voeding en veel beweging, is belangrijk om gezond oud te kunnen worden. Maar ook eenzaamheid onder ouderen is een onderbelicht probleem. En voor de jeugd is het goed dat er sportmogelijkheden in de buurt zijn, zodat ze jong leren hoe leuk het is om in beweging te zijn. Binnenkort zal de nieuwe Hoorn klaar zijn, voor de oudere generatie ‘Marumers’ erg belangrijk dat er een verpleegtehuis in Marum blijft.