• Zorg
  • 15 oktober 2019

De week van de Mantelzorg Westerkwartier 2019

Mantelzorgers zijn van onschatbare waarde voor onze samenleving!

Daarom zetten Sociaal Werk de Schans en de Gemeente Westerkwartier mantelzorgers graag in het zonnetje tijdens de ‘Week van de Mantelzorg Westerkwartier’. Samen met een grote groep vrijwilligers organiseren zij van 4 t/m 8 november 2019 een week vol leuke activiteiten voor mantelzorgers uit de Gemeente Westerkwartier. U komt toch ook?
Tijdens de ‘Week van de Mantelzorg Westerkwartier’ kunt u gratis deelnemen aan één van onze activiteiten. U kunt zich aanmelden van 15 tot 30 oktober 2019. Meld u op tijd aan voor de activiteit van uw keuze, want vol is vol.

Voor mantelzorgers:

Maandag 4 november:
Mantelzorgatelier in Grootegast
De Week van de Mantelzorg Westerkwartier gaat kleurrijk van start met een schilderworkshop in Grootegast. In het ‘Mantelzorgatelier’ gaan we creatief aan de slag met verf en penselen. Ook als u geen schilderervaring heeft bent u van harte welkom.

Tijd: van 14.00 – 16.30 uur
Waar: Dienstencentrum Grootegast, De Schalck 1, Grootegast
Aanmelding: bij Anneleen van der Zee via a.vanderzee@sociaalwerkdeschans.nl
of 06 – 100 389 82

Dinsdag 5 november:
Lezing door de bekende advocaat Wim Anker in Marum
Na ontvangst met koffie/thee, zal advocaat Wim Anker spreken over de rol en taak van een strafpleiter. Hij gaat in op interessante zaken uit heden en verleden. Ook verschillende anekdotes komen aan de orde. We sluiten af met een drankje.

Tijd: van 10.00 – 12.00 uur
Waar: Het Marheem, Schoolstraat 8, Marum
Aanmelding: bij Titia ten Have via t.tenhave@sociaalwerkdeschans.nl of 06 – 100 389 34

Donderdag 7 november:
Leuke bakworkshop in Grijpskerk
Bij Bakker Jager uit Grijpskerk hebben we een leuke bakworkshop georganiseerd voor mantelzorgers. We worden bij de bakker ontvangen met iets lekkers. Daarna verzorgt de bakker een rondleiding door de bakkerij en mogen we zelf aan de slag. Wat we gaan bakken is nog een verrassing.

Tijd: van 14.30 – 16.30 uur
Waar: Bakkerij Jager, Kerkplein 5 9843 HB Grijpskerk
Aanmelding: bij Willie Elsinga via w.elsinga@sociaalwerkdeschans.nl of 06 – 365 649 85
Let op: aanmelden tot 24 oktober!

Vrijdag 8 november:
Een heerlijke High-Tea in Tolbert
De week van de mantelzorg 2019 wordt in stijl afgesloten in de 400 jaar oude en authentieke CazemierBoerderij in Tolbert. Hier kunt u op vrijdagmiddag genieten van een heerlijke High-Tea. Laat u verrassen door deze culinaire reis met zowel zoete als hartige lekkernijen.

Tijd: van 15.30 – 17.30 uur
Waar: CazemierBoerderij, Hoofdstraat 27, 9356 AT Tolbert
Aanmelding: bij Roelinda Hoogeveen via r.hoogeveen@sociaalwerkdeschans.nl of 06 – 100 393 10
Bijzonderheden: Graag dieetwensen doorgeven bij aanmelden.

Voor mantelzorgers, (zorg)professionals en (zorg)vrijwilligers:

Donderdag 7 november:
Bijeenkomst ‘Gelukkig respijtzorg. Werk aan de Winkel!’
Ben jij mantelzorger, (zorg)vrijwilliger of een (zorg)professional? Kom dan tijdens de Week van de mantelzorg Westerkwartier het ‘andere gesprek’ met elkaar voeren bij de bijeenkomst “Gelukkig respijtzorg. Werk aan de winkel”. Respijtzorg biedt mantelzorgers de mogelijkheid hun zorgtaken tijdelijk aan een ander over te dragen zodat hij of zij even tijd voor zichzelf heeft. Daardoor kunnen zij de zorg beter volhouden. Uit onderzoek blijkt dat er behoefte is aan respijtzorg, maar dat bestaande vormen niet altijd aansluiten bij de behoefte van mantelzorgers. Doe je mee?
Tijdens de bijeenkomst ‘Gelukkig respijtzorg. Werk aan de winkel’ proberen we gezamenlijk antwoord te krijgen op vragen als: hoe kunnen we mantelzorgers stimuleren om tijd voor zichzelf te creëren. Wat kan het concept positieve gezondheid hierin betekenen? Wat hebben mantelzorgers nodig en wat kunnen vrijwilligers en organisaties hierop aanbieden? De bijeenkomst wordt georganiseerd door CMO STAMM in samenwerking met Gemeente Westerkwartier en Sociaal Werk de Schans.

Tijd: van 13.00 – 17.00 uur
Waar: de Postwagen, Hoofdstraat 53, 9356 AV Tolbert
Aanmelding: bij CMO STAMM via www.cmostamm.nl/evenementen