• Sport
  • 20 maart 2023

Het Outdoor Beweegpark in Marum.

Het recentelijk door wethouder Stomphorst geopende Outdoor Beweegpark op het sportcomplex De Holten heeft ruim aandacht gehad in de lokale kranten. Zowel De Krant als De Marumer en Het Westerkwartier waren aanwezig om samen met een aantal belangstellenden een enthousiaste wethouder de eerste oefening op een beweegtoestel te zien verrichten en daarvan verslag te doen, met foto’s en al.

Het park is een initiatief van de werkgroep ‘Marum in Beweging’ van de Stichting Marumer Belang. De bedoeling is om Marumers van alle leeftijden te stimuleren om meer te gaan bewegen. Het is toegankelijk en geschikt voor gebruik voor mensen met een beperking. Het beweegpark is ook het startpunt voor twee in afstand verschillende wandel- annex trimroutes.

Er wordt op 3 april een informatiebijeenkomsten georganiseerd voor trainers en andere belanghebbenden met uitleg van het programma, de beweegtoestellen en een gezamenlijk trainingsrondje. Daarnaast op 5 april voor omwonenden en andere geïnteresseerden om kennis en ervaring op te doen over het outdoor beweegpark. “Tijdens deze bijeenkomst gaan we gezamenlijk aan de slag met de beweegtoestellen om er op een leuke manier achter komen wat voor spiergroepen je traint en welke (trainings-)vormen er mogelijk zijn. Je kan je dan ook opgeven om deel te nemen aan de fysieke begeleiding van John Knol van Sports2Play. Meld je aan via de QR-code, dan krijg je een uitnodiging door middel van een mailtje.” Aldus Sam van Alst van Sports2Play.