Ontdek Marum

Muziek

Showband Marum

De band Showband Marum is een jonge en dynamische club die zich wil onderscheiden met haar showprogramma’s. Belangrijke waarden zijn vernieuwing en originaliteit. Het resultaat van deze aanpak zijn vele competitieve successen, bijvoorbeeld op het Wereld Muziek Concours, tijdens de Rasteder Musiktage en op het Open Dutch Showcorps Championship. Showband Marum verzorgt optredens door heel Nederland, maar is ook internationaal een graag geziene gast. Regelmatig mogen we afreizen naar Duitsland, België of Frankrijk om daar onze medewerking te verlenen aan een taptoe en/of streetparade.

Harmonie Marum

‘Harmonie’ is een gezellig en ambitieus fanfareorkest en bestaat uit ongeveer 25 leden die het leuk vinden om samen muziek te maken. Na 115 jaar is ‘Harmonie’ nog steeds een jonge, bloeiende vereniging en we hopen dit nog vele jaren voort te zetten.

Het Kunstkwartier

"Wij geloven dat kunst en cultuur de samenleving rijker maken. We dragen hieraan bij door dichtbij de inwoners, op de meest creatieve manier, in te spelen op de vraag naar kunst en cultuur. Bij ons ervaar je kunst en cultuur door te ontdekken, te leren en mee te doen."

Vredewolds Christelijk mannenkoor

Het koor bestaat vanaf 1975 en de leden kwamen in het begin vooral uit Marum en directe omgeving. Nu komen de leden behalve uit Marum en de directe omgeving, o.a. uit Bakkeveen, Wijnjewoude, Ureterp, Grootegast, Lucaswolde, Kornhorn, Doezum en Zevenhuizen.

Kamerkoor Marum

Kamerkoor Marum is opgericht in 2005 en staat vanaf 2007 onder leiding van dirigent en zangdocent Bernard Slofstra.