Huisartsen:

Huisartspraktijk F.G. Schuch

Huisartspraktijk Geerdink

Huisartspraktijk J. de Roo

Huisartspraktijk Strampel

Huisartsenpost (‘s avonds en in het weekend): tel. 0900-9229. Bezoekadres: Goldbersingel 5, 9351 CK Leek.

Onderwijs:

CBS De Bron

We zijn een open christelijke school. Dit betekent dat iedereen op onze school welkom is. Respect voor elkaars levensvisie is de enige voorwaarde. Er zijn verschillende redenen waarom ouders voor onze school kiezen. Meestal heeft dat te maken met gevoel of goede verhalen van andere ouders.

We vertellen kinderen verhalen uit de Bijbel en andere boeken. Samen zoeken we naar levenslessen in die prachtige en spannende verhalen. Er is mede daardoor in onze school veel aandacht voor respect, ontmoeting en solidariteit. Maar ook voor sociale vaardigheden, voor normen en waarden.

OBS De Springplank

Op obs De Springplank zien we het als onze taak om alle kinderen, ongeacht geloofs- en levensovertuiging, een goede basis te geven. Wij zijn een school die werelden voor kinderen opent en daarmee midden in de maatschappij staat. Aan het eind van de basisschool weet een leerling van onze school wat zijn of haar talenten zijn, heeft het een onderzoekende houding en is sociaal- en cultureel vaardig. Kritisch denken, mediawijsheid, samenwerken en goed communiceren (waaronder in de Engelse taal) behoren ook tot de 21-eeuwse vaardigheden die wij onze kinderen willen meegeven.

Overkoepelend schoolbestuur:

Stichting Quadraten

Samenwerkingsbestuur voor christelijke, openbare, samenlevings- en samenwerkingsscholen in het Westerkwartier – Noordenveld.

Kinderopvang:

De Boskabouter

Kinderopvang de Boskabouter biedt flexibele kinderopvang voor kinderen van 0-13 jaar.

Kindercentrum Baloo

Er wordt in gezellige, huislijke sfeer kinderopvang geboden aan kinderen van 0-13 jaar. Huislijkheid is een van de belangrijkste termen voor Kindercentrum Baloo.

Kindercentrum Het Zonnetje

Kindercentrum ‘Het Zonnetje’ is opgezet vanuit de gedachte dat een kind alles in huis heeft om zich te ontwikkelen en zijn omgeving te onderzoeken. Wij bieden meer dan opvang alleen, wij bieden je kind een wereld om te ontdekken!

Kinderopvang Dribbel

Flexibele opvang voor kinderen van 0 tot 13 jaar in Nuis, Niebert, Marum Jonkersvaart en omliggende dorpen.

Kinderopvang Kranenborg

Kinderopvang Kranenborg heeft ruimte voor kinderen en biedt kinderen de mogelijkheid om te spelen en op te groeien in een groene omgeving, samen met andere kinderen. De opvang is centraal gelegen in het dorp, op loopafstand van scholen en andere voorzieningen.

Overige voorzieningen:

Openluchtzwembad Wotterwille

Voor bezoekers creëren wij een gastvrije omgeving. Het is onze missie om bezoekers optimaal te faciliteren bij het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl, inspelend op een specifieke drijfveer van deze consument.

Sociaal Werk De Schans zet zich lokaal en dichtbij in voor het welzijn van inwoners van de gemeente Westerkwartier. Onze medewerkers bieden jou ondersteuning en hulp bij verschillende onderwerpen, zoals gezondheid, geld, (vrijwilligers)werk & participeren en mantelzorg. Daarnaast maken we met inwoners concrete plannen om de leefbaarheid in de buurt en het dorp te vergroten. Onze ondersteuning en hulp is gratis, voor sommige activiteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd.